Wat is een rolstoelfiets?

Rolstoelfiets

Een rolstoelfiets is een gemotoriseerde rolstoel die is gebouwd om rolstoelrijders veel van dezelfde mogelijkheden te bieden als een gewone fiets. Een van de grootste verschillen is echter dat het zadel van een rolstoelfiets niet zo hoog is als het zadel van een gewone fiets.

Het frame van een rolstoelfiets moet maximaal 250 kilo of meer kunnen dragen, om ervoor te zorgen dat een persoon daadwerkelijk op de fiets kan zitten zonder dat zijn benen en lichaam in een verkeerde houding worden gedwongen. Als je al een gewone fiets hebt, maar wilt upgraden naar een rolstoelfiets, lees dan verder voor meer informatie en tips. Als u gaat rondkijken voor uw rolstoelfiets, zult u merken dat er verschillende modellen beschikbaar zijn. De spineboard is één geheel van hoge kwaliteit constructie. Het is belangrijk dat je een frame kiest dat duurzaam is, zodat de stoel het extra gewicht van de berijder kan dragen.
De zitting moet in hoogte verstelbaar zijn, zodat de gebruiker comfortabel zit. Als je een rolstoelfiets koopt, moet de zitting omhoog kunnen met de gebruiker. Als je geen rolstoel hebt, moet je jezelf kunnen opheffen en laten zakken door het zadel te verwijderen.

De keuze van een rolstoelfiets hangt meestal af van de behoeften van de gebruiker. Het is ook afhankelijk van het feit of de gebruiker op ruw terrein gaat fietsen, of dat hij/zij alleen maar even een kijkje gaat nemen op een locatie. Sommige stijlen hebben meer geavanceerde functies dan andere. Andere hebben meer aanpassende ontwerpen. Niet iedereen wil hetzelfde. Als u de fiets gaat gebruiken voor heuvelachtig, oneffen en ruw terrein, kunt u de zwaardere modellen overwegen.
Lees meer

Driewielfiets 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.