Parfum en Keulen

 

shopping

Parfum en Eau de toilette verschillen van elkaar omdat een parfum een intenser aroma heeft. Parfum heeft een typische concentratie van 15% tot 25% aromatische verbinding en 25% tot 35% water. Eau de toilette heeft een zwakkere geurconcentratie meestal minder dan 10% aromatische verbinding en soms minder dan 5% water. De hoeveelheid essentiële oliën in eau de toilette is echter meestal groter dan in parfum.

Parfum en Eau de toilette verschillen van elkaar omdat een parfum een intenser aroma heeft.

Vanwege het intensere aroma van parfum zijn parfums echter meestal duurder dan eau de toilette of eau de cologne. De reden hiervoor is dat parfum en eau de toilette worden gemaakt van dure oliën en grondstoffen, en dat de verwerking ervan veel meer concentratie vergt. Hoewel het goedkoper is om parfum te produceren, is het duurder om het te verkopen.

In tegenstelling tot de andere twee, die worden gemengd met water en verschillende oplosmiddelen, zijn de geconcentreerde parfums (80% van de concentratie) klaar om onmiddellijk te worden verkocht, terwijl de andere twee parfums moeten worden gebotteld.

Gewoonlijk worden parfums ingedeeld in twee verschillende categorieën: sterk en mild. In tegenstelling tot toiletartikelen, zijn parfums geen constante verschijnselen. Ze worden of zwak of sterk. Alleen de flesjes worden verwisseld om de smaak te veranderen en het overheersende aroma te verwijderen.

Het andere verschil is de manier waarop ze worden gemaakt. Bekijk het verschil tussen Eau de cologne, Eau de toilette en Eau de parfum.

Eau de Cologne (of Eau de Cliche) is een geurige vloeistof die wordt gewonnen uit citrusvruchten en wordt gemaakt in zeshoekige kristallijne vorm. Het is niet duur. Handig als geurspoeling ’s morgens of ’s avonds.

Eau de toilette wordt op dezelfde manier gemaakt als Eau de cologne. Nadat het echter in een oplosmiddel is verdund tot een niveau dat vergelijkbaar is met dat van water, zal de geur niet meer zo intens zijn. Dit is iets anders dan de manier waarop wierook vroeger werd gemaakt. Wierook wordt in een potje gebrand en de geur komt vrij door de as tegen stukjes doek te drukken.

Eau de parfum heeft een geur die lang blijft hangen. Het wordt vaak “eeuwig gif” genoemd omdat het urenlang naar dezelfde geur ruikt. In feite wordt parfum gemaakt door de basisnoten van geparfumeerde oliën in alcohol te laten trekken. Dit wordt gevolgd door distillatie, gevolgd door een laatste spoeling om de alcohol weg te spoelen. Dit zorgt ervoor dat alleen de geur van de hoogste kwaliteit achterblijft.

Het is interessant op te merken dat zelfs in de wereld van parfum, een lange levensduur veel te maken heeft met het soort essentiële oliën dat in het mengsel wordt gebruikt. Een parfum met een frisse, schone geur zal bijvoorbeeld langer meegaan dan een parfum met houtachtige of chypre noten.

De duurdere parfums worden meestal gemaakt met alleen 100% natuurlijke essentiële oliën. Sommige goedkope parfummerken gebruiken echter goedkopere chemische ingrediënten die de geur van het parfum helemaal niet veranderen.

Een parfum is een parfum, tegen elke prijs. Verschillende geurmengsels zullen verschillende geuren afgeven aan uw lichaamschemie. Verschillende factoren, waaronder de prijs, zorgen voor het verschil tussen verschillende parfums.

Bij het winkelen voor een parfum is het moeilijk om te weten hoeveel u moet uitgeven. De spotprijs lijkt misschien heel redelijk, maar goedkoop kopen garandeert niet dat het parfum ook goedkoop blijft. De beste prijs krijgt u als u meerdere flesjes koopt met een mix van dure en minder dure parfums. Dit zal de rekening vereffenen.

Lees meer:

Parfum Apeldoorn

Parfum Arnhem

Parfum online

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.